De kracht en werking van edelstenenHet ontstaan van de edelstenen en hun eigenschappen, zoals kleur, vorm, zuiverheid, werking, kracht, enz. worden door allerlei natuurlijke, cyclische processen bepaald. Dit proces staat bekend als de rotscyclus. Deze rotscyclus stelt het gesteente bloot aan verschillende klimaatomstandigheden zoals extreme temperaturen en drukken, en ook het mengen van verschillende mineralen, wat uiteindelijk eindigt in de vorming van de edelstenen.

Edelstenen kleuren

De kleuren van edelstenen kunnen iets zeggen over de werking en kracht. De sterkst reinigende stenen zijn de paarse stenen, zoals de amethyst. Robijn, die diep rood is, geeft kracht en hartstocht. Alle groene stenen, zoals smaragd, avanturijn en jade harmoniseren, maken evenwichtig en werken verzoenend.

Welke edelstenen brengt geluk?

Citrien, Tijgeroog, Zonnesteen en Calciet (en de speciale 7 kleurige calcieten uit Visoko) brengen stralende energie, voorspoed en geluk.

Welke edelstenen voor zelfvertrouwen?

Elohim Pyriet, Tijgeroog, Labradoriet en Kunziet helpen vanuit warmte en veiligheid jezelf neer te zetten en je vanuit vertrouwen over te geven aan al dat is. Pyriet is een edelsteen die zowel vertrouwen als zelfvertrouwen vergroot. Hij brengt warmte, veiligheid, vrijheid en blijheid.

Citrien; is een steen die vrolijkheid geeft en helpt om onzekerheid te overwinnen. Het is een prachtige steen die het zelfvertrouwen versterkt.

Rutielkwarts is een opbeurende en kalmerende steen. Het geeft hoop en bevordert zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en eigenliefde. Tijgeroog werkt beschermend en aardend en brengt harmonie en balans. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan.

De Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor anderen. Hij helpt je bij het openen van je hart, leert je van jezelf te houden, jezelf te vergeven en accepteren en geeft een gevoel van eigenwaarde.

Kijk voor de lijst van de werking van de meest voorkomende edelstenen op onze pagina ‘Edelstenen alfabet‘.