De werking van de amethistWij van Netwatikzocht hebben ons vooral gericht op deze bijzondere steen en dat is niet voor niets.

De mooi paarse steen gooit de spirituele kanalen open en beschermt ze. Zuivert spirituele energie en zorgt dat communicatie met boven beter doorkomt. Amethist vergroot spirituele vaardigheden en laat het zien dat we spirituele wezens zijn met een aardse ervaring en niet andersom. Amethist hoort bij het kruinchakra en voorhoofdchakra, ook wel bekend als het Derde oog.

Tegelijkertijd heeft de amethist een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert het zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken.

Fysiek heeft Amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel. De steen wordt ook veel gebruikt bij hoofdpijn, migraine en slaapproblemen.

De naam amethist is afgeleid van het Griekse woord amethustos (ἀμέθυστος), en betekent ‘zonder dronken zijn’. De Grieken geloofden namelijk dat deze steen ervoor zorgde dat zij niet dronken werden; de steen heeft namelijk een verhelderende en ontnuchterende werking.

De paarse kleur van de amethist varieert van een heel licht, iets roze tot een heel donker violet. Amethisten verliezen snel hun kleur onder invloed van zonlicht. Daarom mag de amethist niet worden blootgesteld aan directe UV-straling: leg ze dus niet op een plek waar veel zon op komt!