Blog: Stenen ontladen en reinigenEdelstenen ontladen, opladen en reinigen, is dat allemaal nodig?
We horen vaak vragen over het ontladen en opladen van je edelstenen. Zo zou je je stenen kunnen opladen in zonlicht of maanlicht, ontladen onder stromend water of je stenen op hematiet steentjes leggen en vervolgens je stenen op bergkristal steentjes leggen om weer op te laden en dat minstens 24 uur.

Is dat echt nodig? Onze mening: edelstenen hoef je niet op te laden. De stenen zijn miljoenen jaren oud en hebben allemaal een eigen trilling en dat verandert niet door water, zon- of maanlicht en ook niet wanneer je een steen 24 uur op bergkristal of hematiet legt.

Een steen heeft een energieveld om zich heen, net als wij mensen. En daar kan wel energie aan blijven kleven die je als niet prettig kunt ervaren. Heb je het gevoel dat je stenen gereinigd moeten worden? Gebruik daar dan een fijne wierook, witte salie of Palo Santo voor.

Zijn je stenen stoffig en moeten ze dus fysiek gereinigd worden? Doe dit dan het liefst gewoon met een stofdoek! Want veel stenen kunnen niet goed tegen water, ze kunnen hun kleur en glans erdoor verliezen en zelfs barsten krijgen… Er blijft namelijk altijd wel een heel klein beetje water achter in kleine spleetjes en barstjes, waardoor deze op den duur groter worden en een steen spontaan kan breken en uiteenvallen. Dit gebeurt vooral bij bergkristal, amethist, labradoriet en celestien.